Vergoedingen

Zorgprestatiemodel
Vanaf 1 januari gaan we in Nederland werken met het Zorgprestatiemodel (ZPM).  De naam zegt het al: het fundament van het zorgprestatiemodel bestaat uit prestaties. Dit is een nieuwe manier van het factureren van onze zorg aan de zorgverzekeraar. Het nieuwe model heeft geen invloed op welke zorg je krijgt of hoe je die krijgt.
Lees meer >

Tarieven
In plaats van dat het hele zorgtraject na het afronden van de hele behandeling in een keer wordt afgerekend, worden de kosten in het nieuwe model zo snel mogelijk na de behandeling doorgeven aan de zorgverzekeraar. Stel dat u in november drie consulten had, dan wordt dit eind november opgestuurd, ook al is het zorgtraject dan nog bezig. Na afronding van de behandeling wordt de declaratie ingediend bij de zorgverzekeraar. Het eerste gesprek, de intake, valt onder de behandeling en wordt verrekend. Psy-GO! heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Hier vindt u de tarieven per zorgverzekeraar bij een prestatieduur van 45 minuten.

Wettelijk eigen risico
In 2022 geldt een wettelijk eigen risico van EUR. 385,00 voor alle personen vanaf 18 jaar. Dit bedrag verrekent uw zorgverzekeraar met u.

Verwijsbrief
Om voor vergoeding in aanmerking te komen is altijd een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Wij richten ons op GB-GGZ.  Dat betekent dat er in alle gevallen sprake moet zijn van een verwijzing in het kader van GB-GGZ.

Indien u bij verhindering langer dan 24 uur van te voren afzegt, dan worden er geen kosten bij u in rekening gebracht. Voor te laat afgezegde afspraken brengen wij EURO 50,- in rekening ( ongeveer de helft van het sessie tarief). U kunt afzeggen, ook in het weekend, door te bellen naar 06-12358650 en/of de voicemail in te spreken. Afmelden kan ook via ons emailadres info@psy-go.nl.