Runningtherapie

Met runningtherapie kunt u op een verantwoorde en ontspannen manier gaan hardlopen, onder de deskundige begeleiding van een runningtherapeut. Of u sportief of minder sportief bent aangelegd, runningtherapie is ook voor u een mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en u beter te voelen.

Medicijn tegen allerlei klachten
Als mensen met onduidelijke lichamelijke of psychische klachten bij een arts, psycholoog of psychiater komen, is de eerste vraag meestal ‘doet u aan lichaamsbeweging?’ Lichaamsbeweging en in het bijzonder hardlopen, kan een medicijn zijn tegen allerlei klachten. Voor veel mensen lijkt het gemakkelijker om voorgeschreven medicijnen te slikken dan het sportadvies van de arts op te volgen. Toch is juist dit sportadvies van essentieel belang voor herstel op de lange duur.

Klachten verdwijnen
Runningtherapie is een cursus van 10 weken waarbij de runningtherapeut u intensief begeleidt en coacht. Daarna kunt u bij reguliere loopgroepen of op eigen kracht verder gaan met hardlopen. Een betere gezondheid en de vele positieve effecten van runningtherapie verminderen uw klachten en laten ze soms helemaal verdwijnen.

Inhoud van de cursus: 10 lessen van 1-1,5 uur inclusief intake. Daarnaast loopt u twee keer in de week zelf. Tussentijds is er email contact.

Kosten:

  • individueel EURO 500,- (inclusief BTW)
  • groep (max. 3 personen) EURO 350,- (inclusief BTW)

Informeer voor eventuele vergoeding bij uw zorgverzekeraar. ONVZ en de Friesland vergoeden runningtherapie. Soms kan runningtherapie vergoed worden als het een onderdeel vormt van een integraal beweeg- en gezondheidsprogramma. Meer informatie of aanmelden kan via www.runningtherapie-breda.nl of bel 06-12358650.

Psy-Go! is sponsor van de Tien van ‘t Aogje